The Peaky Blinders

The Peaky Blinders: roemruchte bendeleden als stijliconen

De Netflix hitserie Peaky Blinders is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire televisieseries aller tijden. In de zes seizoenen tellende serie volgen we de Peaky Blinders bende, die onder leiding van Thomas ‘Tommy’ Shelby uitgroeit tot de schrik van het Engelse Birmingham. De serie speelt zich af gedurende jaren ‘20 en ‘30 van de twintigste eeuw. Een van de meest kenmerkende elementen van de Peaky Blinders bende en van de serie in zijn geheel is de kledingstijl uit deze periode. De mannen van de Peaky Blinders gaan stijlvol gekleed in driedelige pakken. Door de immense populariteit van de serie zijn Tommy Shelby en zijn metgezellen uitgegroeid tot ware stijliconen. Hoe kleed jij je als een echte Peaky Blinder?

Misdaad in stijl

De televisieserie toont de mannen van de Peaky Blinders bende als goedgeklede mannen die er op het eerste oog uitzien als nette heren. Niets is echter minder waar. Onder die lagen aan kleding gaan meedogenloze moordenaars schuil. De basis van de Peaky Blinders stijl is het driedelige pak. Het driedelige pak, ook wel driedelig kostuum genoemd, bestaat uit een colbert, pantalon en een gilet. Door de populariteit van de serie kun je heel makkelijk via meerdere winkels een compleet Peaky Blinders pak kopen. Onder dit pak dragen de mannen een nette blouse, afgemaakt door een stropdas. Om het geheel af te maken dragen de leden van de bende een lange jas. Uitstekend geschikt voor het onopvallend vervoeren van wapens.

Petten met een scherp randje

Misschien wel het meest in het oog springende element van de Peaky Blinders is de zogeheten newsboy cap die ze dragen. Deze kenmerkende petten worden alom gedragen door de leden van de bende en is onmisbaar voor hun stijl. Echter dient de pet niet alleen als stijlelement. Het is ook een wapen. Hoewel de leden van de bende een groot scala aan wapens tot hun beschikking hebben, is hun pet het enige wapen dat ze standaard bij zich dragen. De rand van de pet is voorzien van meerdere scheermessen. Op deze manier kan de pet tijdens een gevecht gebruikt worden als wapens. Echter is dit scherpe randje niet nodig voor de stijl en is dit een detail dat enkel in de serie thuishoort.

De puntjes op de ‘i’

We zijn er bijna! Het stijlvolle driedelige pak, de lange jas en de pet zijn de belangrijkste elementen van de typische Peaky Blinders stijl, maar een echte Peaky Blinder is pas compleet met de juiste accessoires. Als lid van een van de meest beruchte bendes aller tijden is het natuurlijk van belang dat je op tijd bij je afspraken bent. Op tijd zijn kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Daarom dragen de leden van de Peaky Blinders vrijwel allemaal een stijlvol zakhorloge met zich mee. Het laatste detail dat het helemaal afmaakt is een gouden of zilveren dasspeld. Want geen crimineel is compleet zonder een beetje bling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *